Lokale Højskoledage

Dagene arrangeres i et samarbejde mellem Sønderup, Suldrup, Veggerby, Støvring, Gravlev og Sørup Menighedsråd samt Ældre Sagen i Støvring.

Program 2017/18

 

26.09.17 : Jens Østergaard: Fra katolske, saltede sild til reformerte, marinerede sild. 

Jens Østergaard har indsamlet og bearbejdet stof om jæger- og fiskerbondekulturen ved og omkring Limfjorden i en 50-årig periode. Skrevet bøger, artikler, lavet film og holdt et utal af foredrag om jæger- og fiskerbonde-kulturen ved Limfjorden.

24.10.17: Elsemette Cassøe, Politidirektør i Nordjylland: Politiets opgave frem mod år 2020 - og vejen til direktørstolen.

Elsemette Cassøe stopper som politidirektør den 1. maj 2017, men hun har alligevel indvilget i at komme til Suldrup og fortælle om sit syn på politiets kommende opgaver.

28.11.17: Pia Fris Laneth: Luthers Käthe og andre kvindfolk.

Gud har givet kvinden brede hofter og en stor bag, for at hun skal sidde stille og passe sit hjem, skriver Martin Luther. Luther betragtede samfundets sociale hierarki som gudskabt, og manden som familiens overhoved: At tjene kvinder som vil være herrer i huset er ikke bare tungt, men også skammeligt. Kvinderne skal ikke herske over mændene, men over børn, får og æsler, skriver han et andet sted.

23.01.18: Folkekirkepræst Poul Joakim Stender: Mad og tro.          

Poul Joachim Stender er kendt for sine meninger om, at nydelsen skal tilbage i folkekirken. Han har udgivet indtil flere bøger deriblandt "Præsten og kogejomfruen", og så er han fast madskribent ved Kristeligt Dagblad, rejseleder i Israel og Grækenland og mm.

27.02.18: Claus Holm, indehaver af virksomheden sans og samling: Kant, kærlighed og kaos.

Claus Holm deler i dette fantastiske foredrag ud af sin glæde ved at sanse og opleve det, som mad kan gøre ved os mennesker - det er så tilhørerne nede på stolen kan mærke begejstringen. Der bliver lovet kant og kærlighed og ingen deltagere går uberørte hjem fra dette foredrag.

20.03.18: Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller: Dage og kampe.

Vi europæere må indstille os på, at verden i 2016 blev farligere, og se i øjnene, at den i 2017 kan blive endnu farligere. Vi må erkende, at vi kun sammen kan overkomme den nye usikkerhed, fordi vi hver især er for små til at stå imod de nye udfordringer og trusler.

 

Højskoledagenes opbygning er:
10.00 Fællessang
10.30 Foredrag
11.30 Frokost
12.15 Fortsættelse af foredrag
13.00 Ca. afslutning